12. KONGRES PILANARA JUGOISTOČNE EUROPE
28.10.2021. / Vinkovci (hotel Slavonija), Hrvatska

TALIJANSKI STRUČNJACI ZA SUŠENJE DRVA: Termolegno se ponovno predstavlja

Jedan od najznačajnijih proizvođača sušionica za drvo, talijanski Termolegno, na Kongresu će se predstaviti svojim učinkovitim tehnologijama za sušenje, parenje i toplinsku obradu drva. Njihova tehnološka rješenja koriste se u više od 60 država svijeta, budući da je tvrtka kroz 25 godina stekla dobre tržišne reference i zavidnu reputaciju. Umjetno sušenje drva, tvrde talijanski stručnjaci, je najbolji izbor iz više razloga: brže je, ekonomičnije, smanjuje težinu i cijenu transporta te ima veliki utjecaj na smanjenje drvnog otpada.

Osim sušenja, Termolegno je specijaliziran i za parenje drva. Time drvo postaje pogodnije za obradu, a moguće je ujednačiti boju omekša na prirodan način, što je na tržištu piljene građe i drugih drvnih proizvoda sve važnije. I posljednji argument, ali ne i manje bitan – talijanska tvrtka poznata je i po termičkoj obradi drva, odnosno o fitosanitarnom procesu koji je neophodan u međunarodnoj razmjeni robe, a sve s ciljem zaštite lokalnih šuma od nametnika i štetočina koji dolaze s drugih kontinenata.

Naravno, i ove će godine u Slavonskom Brodu stručnjaci iz Termolegna strpljivo odgovarati na sva pitanja vezana uz navedene procesa i karakteristike tehnologija.

Web by DP