13. KONGRES PILANARA JUGOISTOČNE EUROPE
17.11.2022. / Vinkovci (Bjelin Spačva), Hrvatska

PILANARI SE VEĆ 9. PUT OKUPLJAJU U SLAVONSKOM BRODU: Otvorene su prijave za Kongres

Sektor primarne prerade nastavlja svoju uspješnu tradiciju organizacije središnjeg sektorskog skupa u jugoistočnoj Europi. Po deveti put u Slavonskom Brodu okupit će se predstavnici pilanske industrije, šumarstva, vodeći proizvođači tehnologija i drugi neizostavni dionici na Kongresu pilanara, koji će se održati u srijedu, 26.09.2018.

Dan ranije, 25.09. bit će organizirana i studijska posjeta mnogobrojnim pilanama na području Slavonije. Kretanja na međunarodnim tržištima drvnih proizvoda, europske sektorske politike, kao i domaće teme dostupnosti i raspodjele sirovine, primjene novih tehnologija sušenja i pripreme alata, ali i proizvodnja peleta i pokretanje kogeneracija važne su ovogodišnje teme.  Svakako treba dodati i temu nedostatka kadrova što je i dalje najveći problem i izazov suvremenog pilanarstva.

Ukratko, Kongres će u jednom danu kroz niz prezentacija i rasprava dati presjek cjelokupnih sektorskih događanja u proteklih godinu dana i predstaviti nove smjerove u ovoj rastućoj industriji. Očekuje se preko 250 sudionika te važna potpora nadležnih ministarstava i drugih domaćih i EU institucija.

Web by DP